Wednesday, August 24, 2011

a...b...c...

a.b.c
accountable…brave…confident…

a…b…c
Alangkah Bagusnya Cik iLa kalau….
~~Dye boleh memuaskan ati semua orang
~~Dye mudah untuk buat keputusan
~~Dye boleh lakukan banyak keje dalam satu masa
~~Dye rajin buat esaimen yang bertimbun-timbun
~~Dye istiqamah dalam ape yang telah diusahakan
~~Dye bijak dalam berkata-kata
~~Dye berani melontarkan setiap kata-kata pada sesiapa saja
~~Dye sentiasa yakin pada diri sendiri




~++++~++++~++++~++++~++++~++++~++++~++++~++++~++++~

sila pilih abc dibawah???yang mana nampak lagi sedap???hik3
(A)
(B)


Friday, August 19, 2011

Perfect Father?


Sejak kebelakangan ni, banyak berita sedih aku terima pasal kematian ayah member2. Kadang-kadang terpikir kalau lah aku di tempat mereka. Sumpah sedih!

Ni video tertengok kat fb. Sangat touching. Layannnn.



video

Thursday, August 18, 2011

I


Hari ini aku ada baca satu buku motivasi omputih. Tajuk tu terlupa pulak. Hehe. Agak tertarik dengan satu cerita ni. Pasal sorang budak sekolah dengan cikgu dia. Very short but meaningful. Cerita dia ada kat bawah ni.



TEACHER : Millie, give me a sentence starting with “I”.

MILLIE : I is...

TEACHER : No, Millie... . Always say, “I am”.

MILLIE : All right... “I am the ninth letter of the alphabet”.


Yikes!

Am I? Poor Millie...


So, the next time you feel like interrupting someone, before you open your mouth- pause for a second and ask youself this question- are you, or are you not the 9th letter of the alphabet?



Think about it. =)


**********



P/S: Sangat digalakkan bakal guru mengaplikasikan kisah ini.

improper words...


Improper words


Hmmm..ape itu “harsh language”?ha3ni vocab yang bru sy rekamngikut kamus bhsa yang juga direka oleh saya, maksud “harsh language” ialah terkasar bahasa

??????x puas ati ngn perkataan ni??? Ha3ikut sy punye suke la k..ini belog sayaha3(gelak jahat..)
Ok..adik2 kakak2 abang2di bawah ni adalah kesan2 penggunaan harsh language
*     Orang akan terasa ati ngn kiter
*     Orang akn pikir kiter ni x respect kt dye
*     Orang akn rsa kiter ni x da sopan santunnya..
*     Perspektif org kt kite maybe akan merundum jatuh
*     Orang automatiknya akan kurang bercakap ngn kiter

Haaanampak x kesan2nye?so, nk biarkah je???
Ok..ni pulak saya sertakan langkah2 pemulihan sekiranya adik2,kakak2 dan abang2 da pernah terguna “harsh language”
*     Cepat2 mintak maap ngn orang tersebut
*     Mengaku kesilapan bahasa itu
*     Sila cubit mulut anda..bagi peneguhan ve sket kt mulut 2..ha3
*     Assume anda berada di tempat orang itu..for sure anda xmo org guna “harsh language” bila bercakap ngn anda kan..
*     Laen kli jgn sesekali guna perkataan 2beware!!!
haaa...ntah2 macam ni la kot org wt kt kite klu kite asyik guna
"harsh languange" ngn dye...

Ok..dats all from mesampai kite berjumpa lagi di laen masa k

~
~
~
~
~

Wednesday, August 17, 2011

Barclays Premier League Football (week 1)



Musim bola omputih dah bermula. Maka makin ramai lah si penjaga malam. Semuanya demi BOLA. Bolton yang selalu kat bottom pun dah mula memasang angan2 yang tinggi: nak pegang piala telinga besar cam Komeng. Yela minggu 1 ni dengan slumbernya lepak kat tempat atas sekali. Mau tak tinggi hidung budak2 Bolton tu. Hahaha. Tak pe banyak lagi masa. Ntah2 mendarat kat bottom semula. :p

Sebab jejaka yg teramat hensem ni minat giler kat MC (Manchester City), aku teramat lah puas hati dengan result final exam EPL minggu ni. Menang besar woo. 4-0. Paling menambahkan best bila Silva aku skor. Si budak baru MC, Aguero tu memang berbaloi lah dapat main. Lagi stail skor 2 bijik. Gol 1st tu Edin Dzeko yang pecahkan jaring Swansea. Dah la tak nak bangga banyak, tengok result penuh untuk top 10 ni:





Si budak baru Man. City, Sergio Aguero teramat function.


Silva tetap terbaik!



Ni latest result (yg kecik):


Klik untuk lebih jelas. RESULT



Sama-sama kita nantikan Minggu 2. :)


Saturday, August 13, 2011

one night...

One fine night, there was a cute girl. She was alone in her bedroom. 
Her mind was thinking about many things. Start from her childhood moments until for her future life. As she was in her deep of thinking, flash back the past, her box of mind suddenly crash on something. .Something that make her mind turned to think deeply about that..she felt so worried about that..is she had make a big mistake, making the glass broken into two parts??? 
She was still monologue to herself. Hope that everything will be alright.
Her heart says,
 “Let the broken glass keep broken..and the new one will take place…”
then she moved to her bed and then landing slowly on it. Letting her mind free..She feel much better now…

Tuesday, August 9, 2011

+++ _ +++

This story is about a little girl who faced wif a big problem…but it’s all the summarize of the original story k…

+++++++++++++++++++++++++++++++

When the story appears,
It feels like a big problem crash on her mind…
Oh, can you just be a silencer plisss?
she feel so tension wif that story.. .
spreading to one person and another…
just keep all the things…
and everything will be going smoothly…
between u n her…

+++++++++++++++++++++++++++++++++

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...