Sunday, November 27, 2011

saLam MaaL hiJrah 1433H






Abu Hurairah r.a. berkata,
"Setiap kali datangnya tahun baru, membuat aku risau dan resah, kerana semakin singkat umur ku...semakin dekatnya ajal ku...semakin tipisnya waktu pengampunan Allah terhadap ku....dan semakin dekatnya hari perhitungan ku...."

Thursday, November 24, 2011

Hadiah Terbaik

Hadiah Terbaik

Kepada kawan - Kesetiaan
Kepada musuh - Kemaafan
Kepada ketua - Khidmat
Kepada yang muda - Contoh terbaik
Kepada yang tua - Hargai budi mereka dan kesetiaan.
Kepada pasangan - Cinta dan ketaatan
Kepada manusia – Kebebasan



Those are the most valuable things that not every person manage to do ....simple but so meaningful...no need to use your money even a cent.....
but the most important is it always comes from your heart...
Why not you start first..???and then, the others will treat you as the same...that's all part and parcel in our life..






Quotes for today : 
considering the other's feeling will make them feel how  they are so meaning to you ...
seriously i feel UNFAIR right now...sob3

Wednesday, November 23, 2011

binTang keCiL

Pernah spend masa ngan budak-budak tak?pada yang ada adik, for sure la wajib kan…tapi sebenarnye seronok jugak bila bersama ngan budak-budak ni..sebab dowg klakar…ade-ade je telatah dorg yang wat kite rasa nak gelak je…kadang-kadang soalan yang dowg tanye pun klakar…tu tak termasuk lagi soalan yang tak logik…memang klakar habis r…
Tapi....kalau dowg menangis,alamak...tolong!tolong!...mula la pening tak taw nak wat ape kan...haihhh...
cuti hujung semester ni, banyak masa bleh saya spend ngan anak-anak… opssss… anak sedara...i’m single ok…hee.. dowg ni sume still lagi kecik dan yang pasti cumel-cumel sume…heee…paling besar umo 2 tahun..haaa…yang ni merangkap ketua dye…dibantu oleh 2 orang assistant yang cute-miut dan hensem bergaya…
So,ape tunggu lagi???Check it out…



haaa...ni ketua dye..
~alisha~


sebab alisha ketua,so gambar dye lebih sket...
heee


ni Assistant 1
~damia~



ni merangkap Assistant 2..
sebab dye yang paling kecik
~hadif iman~



before this n3 ends,lets enjoy this muvie together...
quite funny...
3...2....1...action...


video

That's all for today...see u later...


Setiap hari kita adalah manusia yang berbeza. 
Semalam kanak-kanak. Hari ini remaja. Dan esok, hari tua. 
Semuanya menjadikan kita dan masa sungguh bermakna…

~
~
~
~


"Didiklah anak-anakmu itu berlainan dengan keadaan kamu sekarang kerana mereka telah dijadikan Tuhan untuk zaman yang bukan zaman engkau"
 _Saidina Umar Al-Khattab_

Monday, November 21, 2011

emo...

Tetiba terasa nak wat ulasan sket bila tengok citer tuuu…

~
~
~
~

Boleh tak kalau cakap tu elok-elok sket…?ingat,orang yang kat depan tu,mak ayah kamu…elok sangat la tu wat muka camtu…kalau depan pakwe/makwe bukan main lagi ek…suara punye la lembut…tak nampak lansung ciri-ciri seorang yang pemarah…pakwe/makwe tanye benda sama banyak kali pun takpe…sedia menjawab pertanyaan tuuu…

Helllooo…
tolong hormat sket dengan orang yang lebih tua ok!!!..sedar la siket diri tu...tanpa dorang,siapalah kamu…dorang yang membesarkan kamu…jaga makan minum kamu…tak kan la,dowg tanye sket pun da nak marah...biasala kan…orang tua..kadang-kadang dorang ni susah sket nak paham ape yang kite cakap…mereka perlukan penjelasan yang jelas dengan bahasa yang mudah…taw la kamu tu berpendidikan tinggi…paham siket boleh tak???
Selagi dorang masih ada ni, boleh tak kalau layan mereka sehabis baik..???sebelum terlambat, ingatlah wahai kamu-kamu sekalian…jangan tunggu mereka tiada baru nak menyesal…time ni, menangis sampai keluar air mata darah sekalipun, dah tak mampu nak mengubah segalanya….
(mood: geram)



~pengajaran bersama~
huhu..sedih tgk citer tuu



p/s: to my lovely siblings, smoga kite sume dijauhkan dari sifat camni k...
hepy family forever...luv u all...muahhh...

Sunday, November 20, 2011

olidayssss....

salam muhibah…
Alhamdulillah..sejuk rasa hati…penuh ketenangan dan kedamaian…
Jenguk luar tingkap,tengok hujan turun rintik-rintik… tetiba terbayangkan salji pulak yang turun..heee…orang kata,kalau pas hujan,ada pelangi…tapi teng0k, takde pun ni..sob3,hampa pulak nak teng0k pelangi…


kalau masa kecik-kecik dulu, pantang teng0k hujan…mesti nak pi main hujan…yang pasti, sangat seronok..sungguh bes masa zaman kanak-kanak ribena dulu…(mood:flashback)

18-11-11
bermulalah cuti sekolah dan secara automatiknya, saya pun bermulalah cuti akhir semester…dan hari ni da masuk 20-11-11 da pun...seronok tak terhingga…dan segala perancangan untuk cuti ni memang dah di SET awal2...harap-harap segalanya berjalan seperti yang dirancangkan…insyaAllah…



Wednesday, November 16, 2011

just take 5


*******


trauma yg terlampau. blank! rakus dimamah si K. mampu membiarkan ia berlalu tanpa jalan pulang lagi. no u-turn.

hanya berharap 'laluan' yg dipilih mampu 'tiba dengan selamatnya' ke arah matlamat. dah tak kisah jauh banyak ke sikit. -_-!

*
*
*
*


Friday, November 11, 2011

suke-suki..

Seorang salesman sedang mempromosikan produk perusahaannya kepada seorang pelajar kolej.. Dia menanyakan pertanyaan tentang produk yang dipakai pelajar tersebut.

“Sabun mana yang anda gunakan selama ini?”

Pelajar tersebut dengan selamba menjawab, “Sabun Baba.”

“Kalau deodorant, deodorant mana yang anda gunakan?”

” Deodorant Baba,” jawab pelajar itu.

“Minyak wangi?”

“Minyak Wangi Baba.”

“Shampoo?”

“Shampoo Baba.”

Akhirnya dengan kecewa si salesman bertanya lagi, “Ok, apakah jenama Baba ini jenama tempatan atau luar negara kerana saya belum pernah dengar? Siapa tahu Anda selama ini memakai produk yang tidak sihat.”

Pelajar itu menjawab, “Bukan jenama tempatan atau luar negara. Baba itu rakan sebilik saya.”



ni cara org sopan cam saya gelak...hihi2...

saya x gelak camni...no...no...no...


ok...dat's all..just for laugh...
hik3..(gaya sopan)

Friday, November 4, 2011

Tanda-Tanda exam dah dekat…

Assalamualaikum dan salam muhibah kepada readers sekalian…hee

Exam…
adussss….kalau wat survey, mesti ramai yang bagi respon tidak mahu tak nak ambik preksa…kompem!
Memang best pun kalau takde exam… tiap kali akhir semester tak payah pikir pape…abes sukatan belajar,bermakna abes la pelajaran pada semester 2…oh, bahagianya…weeee…tapi,bila pikir-pikir secara rasional+berhujah+berdebat, sebenarnya banyak jugak advantage daripada exam ni…kalau nak list dan buat hujah satu-satu, mungkin lebih satu page ni..kn?


Olrite….straight to the content
>>>> link to the title above >>>>

10 tangga teratas tanda-tanda exam dah dekat ialah:-
Dalam jangka masa 2@3 minggu sebelum exam…

Ranking 1          : Bila jadual exam mula ditampal kat papan kenyataan…
Ranking 2         : Bila korang tengok member masing-masing sibuk ngn buku…dan korang sendiri pun secara automatiknya mempunyai kesedaran nak buka buku.

Ranking 3         : Bila folder yang penuh ngan nota-nota mula dibelek dan dibaca isinya…kalau dulu, terpamer kemas diatas rak semata-mata.
Ranking 4         : Tersebarnya soalan spot…
Ranking 5         : Bila lecturer mula bagi soalan yang banyak…
Ranking 6         : Bila buku kat library dah berkurang…biasanya buku yang jadi buruan selalunye takde…
Ranking 7         : Bila malam dan siang tak dapat dibezakan…biasa mereka2 akan stay up sampai   pagi…saya?he3,memilih untuk tido yang cukup kot…
Ranking 8         : Bila kaki lepak kurangkan aktiviti melepak…Kalau lepak pun,sembang pasal study…(pada yang rajin,siap wat study group dan ada markas study…:p
Ranking 9         : Bila inbox handphone korang penuh ngan wish gud luck
Ranking 10        : Bila korang asyik mimpi pasal exam..(yang ni jarang berlaku)



Aduussss…sungguh penat ngan study week ni…penat fizikal dan mental…

By the way…good luck kawan-kawan..
Semoga keputusan pada semester ini lebih cemerlang dari semester lepas…
InsyaAllah…




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...