Sunday, September 1, 2013

entri santai...

Hmmmm...long time not see..
but it does'nt mean i've forgot u...
actually, i really miss u...not a little..but a lots...

AR...esaimen...AR...esaimen....
2 benda nih yang selalu bermain-main kepala...
memang rasa boring sebab asyik kena ngadap benda ni je..
Tapi, kalau tak buat, sah2 la tak siap kan..
Nak tak nak, memang jugak kena paksa diri..
itulah namanya FINAL YEAR STUDENT...

Secara jujurnya, sebenarnya tak tau nak cakap pasal ape untuk entri kali ni..
Mungkin entri kali ni hanya untuk melepaskan kepuasan setelah satu esaimen telah berjaya disiapkan...
Tinggal lagi satu esaimen n laporan AR...
Turn dorang next week plak...
Adehhhh...

Haaaaa....tetiba terfikir...
Sambil-sambil kita dok sembang kosong ni, sy nak bawa korang dua citer untuk di pikir...

Pertama...
Katakan korang ada sebatang pensel...Pensel ni, korang sayang sangat2...pensel ni la yang selalu korang guna time exam apatah lagi time menulis masa dalam kelas..Sebab da selalu guna, mesti la pensel ni dah kontot kan...Tapi korang simpan jugak sebab sayang...
Satu hari, pensel ni jatuh dan muncungnya patah...Apa korang nak buat? Nak tak korang asah pensel ni sedangkan ianya dah sedia kontot dan pendek...???



Yang kedua...
Katakan korang ada 5 biji mutiara guli...Mutiara Guli  ni korang baru beli, mesti la sayang kan. Satu hari, sedang korang bermain dengan mutiara guli itu, tetiba mutiara guli itu bergolek dan masuk ke dalam longkang yang dalam...Jadi, korang akan masuk dalam longkang dan ambik guli itu ataupun tunggu guli itu keluar sendiri setelah dibawa oleh aliran air?



Orait...you got it???
now, it's ur turn to think...

Sticky notes:-
Life is so much like your're playing see-saw.. sometimes you'll be on top, sometimes you will be at the bottom...
and there's no fun in playing the see-saw if you're all alone or you're see-saw is not moving, right? 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...