Tuesday, October 18, 2011

Red Warriors Forever!




NOTA PENTING:

Entri ini tidak melibatkan apa2 unsur kenegerian @ perkauman. Sila faham ye. J

Waaaa. Sedih wei kecundang peringkat suku akhir. Tapi aku reda sebab adat game kalah dan menang tu. Lagipun Sang Penyu tu bukan calang-calang team. Fight kot game tu. Paling aku solute si Saha a.k.a Ashaari la. Memang aku dah perasan, tahu dia memang power. Paling mahal kat dia ni, dia sangat tenang tak kira match apa skalipun. Stay cool bro!



Match 2nd league antara Kijang vs Penyu tu aku tengok kat kedai je. Dah pokai mase tengok yang 1st league kat stadium aritu. Heh. Ni nak luah la sikit perasaan mase tengok match tu. Serius takut. Berdebar-debar. Macam aku plak yang main. Haha. Pastu ada la sorang mamat ni duk bising-bising. Serabut giler. Duk kutuk Apek. Bukan main seronok lagi dia duk cakap keeper sayur! Adoiyaa.

“Ooi brader yang macho. Yang sayur2 tu la yang selamatkan gawang Malaysia sampai dapat piala AFF Suzuki. Paling penting selamatkan imej Malaysia dari malu. Keeper no. 1 dunia pun ada bolos, ini kan pula keeper muda baru cam Apek tu.”


Susah bila ramai yg jadi pengkritik tak bertauliah ni. Haha biarkanlah beliau. Nasihat, cuba pikir kalau kita kat tempat dia, boleh ke kita handle semua tu? Kalau boleh, aku tak akan melarang malah menggalakkan kutukan itu. Sama lah dalam hidup kita ni, janganlah sesenang kita je kutuk orang selagi dia tak salah. Kita tak rasa jadi kita tak tahu. Ok? J


Alang-alang entri pasal bola ni, aku nak mengucapkan TAHNIAH kat skuad Sang Penyu sebab berjaya kalahkan Red Warriors. Serius korang layak pergi jauh. Bravo! Pilihan juara Piala Msia 2011 ni, aku pilih Sang Penyu. Hehe.


Buat Red Warriors, jangan putus asa. Cuba lagi tahun depan. Kalah itu tak bermakna lemah. Mungkin perlu lagi usaha. Aku sokong TRW sokmo2. Aja2 fighting! Chaiyokkk!



p/s: Buat peminat2 TRW janganlah terlalu mengharapkan kemenangan sehinggakan tak mampu terima kekalahan. Lumrah hidup, kadang2 di atas kadang2 di bawah. Macam roda!


4 comments:

mr 24 said...

style! adat kan mng kalah. biasa la tu. kelantan pon hebat.cme xde luck. kan aku sme2 ng ko tgk gem tu. haha. tp kalau smpi fanatik pon ssh. yg kritik2 tu suoh dye men je. sng. tgk cmne dye punya fly save bola. :p

mr. ae80 said...

setuju dgn ko mr 24. haha.

ayunalisa said...

smgt tuh..g sapa stadium..coba lg tahun dpn trw!!

mr. ae80 said...

hehe chaiyokk2. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...