Sunday, January 30, 2011

cuTi vS uMah...

Hmmm..nampaknya dah lama blog ni x update…busy kah sy???hak3..mungkin…(ayat tnya untuk sedapkan ati and cover diri..)..xtau sy bz ngn menda ape sbnrnye..nk cakap assignment, tipu laa..sbb lansung xda assingmnt ag stakat ni…omwork???emmm, mybe kot…tp rsanya sy bz ngn angan2…haishhh,klu bab2 berangan mmg num1…rasa cam cepat je masa berlalu..mmg btol la kata orang, masa itu emasmasa yang lepas xbleh diundur lagi…

Hari ni da msuk hari kedua saya bercuti sempena cuti raya cina…
klu bab2 cuti sy mmg tersangatlah excited menanti…Dua minggu sebelum cuti bermula da wt countdown…tersangat gembira plus suke bila bleh balik umah..ada ape sbnrnye kt umah sy tu???sehinggakan sy bersemangat sangat nk blik ni???sebenarnye kalau kt umah, xda menda pon sy wt.. byk rehat je kot…pas2 tengok tv…borak2 ngn orang2 kesayangan (my beloved family..), n bab2 berangan memang xkan ketinggalan…kt mna2 akan sentiasa sy teruskan hobi kesukaan sy itu…xsalah…berangan ttg masa depan k…hak3…tido???hmm, tido sy x bertambah k klu kt umah…sama cam sy dk kt maktab jugak…masa sy terisi ngn rutin spt diatas je…2 pn da rasa cepat je masa berlalu…hmmm,jap2…ada pesanan untuk cik masa…wahai cik masa, sila lambatkan peredaran awak diwaktu sy sedang bercuti ni…sy belum puas ag dating ngn family sy kt umah ni...he3…klu boleh, nk je letakkan besi kt jarum jam 2,bia lambat sket masa bergerak…heee…hmmm, rsanya sume owg cam2 kan klu dk kt umah..k laa, xmo la mention lebih2 pasal balik umah ni…wt malu je..cam la owg lain pn xda perasaan nk blik umah kan…hee

Cuti selama seminggu ni, byk je omwork nk kena siapkan sbnrnye..tp sy rsa saya kurang rajin lagi nk wat sume 2..sy mmg tersangat rajin wt to do list..klu tgk kt notes to do list sy 2, sampai 1 page kot…tp stakat ni, xprogress pn to do list sy 2…ha3,kt umah sy kurang berdisiplin sket…ntah la…setiap ari sblom tido, msti da plan nk wt ape esoknye..tp bila tiba harinya, alamak!!!...ha3,itulah sy…bila ada kt umah, sumenya da kena postpone…hee…last2,balik mktab jugak baru nk siapkan…tapi, saya rasa 2 da normal kot…normal bg student yang jarang2 bleh blik umah…jap2..refresh skejap…hmmm..xda la jarang sgt sebenarnye sy blik umah…biasanya 2 minggu skali sy balik umah…(mengikut perkiraan saya, xblik umah setiap minggu da di kira jarang k..)(^_~)

K laa…rasanya setakat ni je la untuk ari ni…ad misi lain yang perlu sy siapkan plak…misi untuk ke planet Pluto..apakah itu???xda pape pon…saja nk masukkan unsur hiperbola sket…k, jpe di lain masa plak…

peSanan untuk diri senDiri:-
siLa siapKan to do list   awak ye iLa...pliz make sure all the duty is well done..!!!
plan to faiL or faiL to plan???
adoiiii...konflik dalaman melanda diRi...
~reHat vS wt omwork~



2 comments:

WaNnY said...

ehem. bahagianye dok umah, kan ila? hihi :P

iL@_nFch... said...

yup2..tersangat bahagia ni syaz..
tp sygnya, ia akan berakhir beberapa hari je lagi..
sob3...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...