Friday, January 14, 2011

keNaL unTuk meNgeNaLi...

Sejauh mana kita mengenali seseorang???sejauh mana kite kenal kawan2 kite???...cukup ke sekadar kite taw nama dye je???...hobi dye...apa yang dye suke...2 je???ha3...kalau itu jawapan awak, mknanya awak da melakukan satu kesilapan..jawapan awak belum cukup untuk memuaskan ati saya...mknanya, awak belum betol2 mengenali kawan awak 2 taw…
Xpercaya???haaa…meh sini cheq nak habaq sket…hee…
Sebenarnye, dalam kite cuba untuk mengenali seseorang kite bukannya hanya perlu betul2 prihatin dan ambik berat pasal dye je..taw x, kite juga seharusnya perlu kenal family dye..2 la baru dikatakan kte kenal kawan kite 2…sbb seseorang xkan citer pasal family dye dengan orang xbpe rapat ngn dye…xda mknanye baru first time borak2 pastu terus citer pasal family an…kompem xkan terkeluar punye topik 2..Lagipun, xkn mula2 kenal dulu terus nk tanya pasal background family an…semestinya topik lain yang akan dibualkan..pas2, bila da lama berkawan, baru la kite mula kenal sikit demi sikit psal kawan kite 2…btol x???sememangnya btol…yup, ini saya PASTI..hee..sbb ini berdasarkan pengalaman saya sendiri k…he3..Bila family dye kenal kite, ada kemungkinan kite akan selalu ditanya khabar oleh mereka…cam parent saya jugak…bila saya selalu citer pasal kawan-kawan yang pernah datang kat umah saya, diowang akan selalu tanya khabar mereka-mereka 2…kdg2 siap suh kim salam ag…hee..
haaa..pada mereka yang bercintan cintun pulak, ni la masanya untuk awak cuba2 ambik ati BAKAL mak mertua, pak mertua awak 2 taw… sangat2 penting untuk taw kesukaan mereka..ye r, mna la taw nti bleh jadi hantu menantu kesayangan..bes kot…hee…semestinya perlu betol2 kenal ngn family kekasih hati 2..


K...dats all untuk kali ni...
(^_~)



P/s untuk koya kid:-
terima kasih untuk segalanya k!!!

4 comments:

iL@_nFch... said...

kenal2 tu lebih mgeratkan hbgn ngn ssorg...sgt penting!

iL@_nFch... said...

like..like...like...

ezzyra said...

siapakah koya kid itu??grrr....hahaha

iL@_nFch... said...

ha3...sesiapa sja yg mrasakan dirinya KOYA..heee..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...